Отворен бечки ДЦ Торањ 1

ComPress
Отворен бечки ДЦ Торањ 1

У Бечу је након три године градње свечано отворен ДЦ Торањ 1, највећа зграда у Аустрији, коју је пројектовао чувени француски архитекта Доминик Перо.

Свечаном отварању осим Пероа присуствовали су градоначелник Беча, Михаел Хојпл, бивши градоначелник Њујорка, Руди Ђулијани и други човjек на Мjесецу, амерички астронаут Баз Олдрин.

Тим поводом градоначелник Беча је изјавио да ДЦ Торањ поставља нове стандарде и симбол је Беча као живахне, модерне локације.

Јединствени торањ са аутентичном и симболичном архитектуром, чија је градња завршена у септембру прошле године, налази се у пословној четврти Donau City у 22. општини, висок је 250 метара, има 60 спратова и заузима нето корисну површину од око 72.700 квадратних метара.

У њему су смjештене између осталог канцеларије међународних предузећа, хотел као и ресторан и кафе-бар на највишим спратовима.

Зграда испуњава стандарде "зелене градње" које прописује комисија ЕУ захваљујући паметним инсталацијама, малим трошковима енергије и пословања као и иновативној технологији за зграде.

Радови архитекте и урбанисте Доминика Пероа који је носилац значајних свjетских одликовања изложени су у најважнијим музејима широм свијета.

Радио је пројекте у Јужној Кореји, Шпанији, Француској, Италији, Луксембургу, Швајцарској, Њемачкој, Аустрији, САД-у, Мађарској, Јапану, Холандији, Великој Британији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана