Откривена тајна Бермудског троугла

Aгенције
Откривена тајна Бермудског троугла

Огромна пирамида од стакла нађена је на дну мора у области чувеног Бермудског троугла, а научници вјерују да би она могла да буде узрок великог броја мистериозних нестанака бродова и авиона у том подручју.

Необичну структуру помоћу сонарне технологије открио је океанограф Верлаг Мејер на дубини од 2.000 метара. На његовим снимцима изгледа као да је површина грађевине потпуно глатка, а дјелимично провидна, па се вјерује да је сачињена од стакла, а можда чак и од кристала.

 Такође, како научници процјењују, димензије новооткривене пирамиде много су веће него димензије оних које су направљене у Египту током античког периода. Њена четвороугаона база дуга је 300, а широка 200 метара, а врх јој досеже око 200 метара изнад морског дна.

На врху се налазе двије огромне рупе, а кроз једну од њих вода пролази великом брзином и тако ствара снажни подводни талас, који даље узрокује велики вртлог. Због њега се на површини воде формира измаглица и таласи који све повлаче ка дну. Управо због тога истраживачи Бермудског троугла вјерују да то може да буде један од узрока мистериозног нестајања свега шта се ту нађе.

Највећи инциденти у Бермудском троуглу

1918 - амерички војни брод "Киклоп" нестао без трага са 306 људи
1946 - пет војних авиона који су вјежбали летење под неразјашњеним околностима испарило с лица земље
1948 - нестао путнички авион
1949 - нестао путнички авион
1969 - свјетионик "Исак" нађен је напуштен, а двојица радника никад нису пронађена

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана