Откривена Исусова гробница у Јерусалиму?

New Jersey Newsroom
Откривена Исусова гробница у Јерусалиму?

ЊУ ЏЕРСИ - Библиограф Џејмс Табор и познати редитељ документарних филмова Simcha Jacobovici тврде како су у једној древној гробници у Јерусалиму открили неколико саркофага који датирају из 1. вијека, али и посмртне остатке Исуса и његове породице, пише Њу Џерси Њузрум (New Jersey Newsroom).

Истраживачки двојац служио се покретном роботичком руком, на коју је била причвршћена камера, како би дошли и до најзабаченијих дијелова гробнице.

Осим саркофага, наводно су открили и неколико костурница као и посмртне остатке за које тврде да припадају Исусовим ученицима.

На костурницама су били угравирани антички грчки симболи, а на једној је писало "Јуда, син Исусов", због чега су истраживачи закључили како је Исус имао породицу.

Породична гробница Исуса Христа, откривена 1980. године, налази се свега стотињак метара од новог налазишта, међутим она није довољно истражена због приговора јеврејских вјерских власти које су забраниле даља истраживања и ископавања на подручју новооткривене гробнице.

"Да је било ко тврдио да је пронашао доказе о васкрснућу у гробници из тог периода, рекао бих да је то немогуће – све до сад", изјавио је Табор у вјестима телевизијске куће Фокс.

Истражање које је проводио Џејмс Табор биће овог прољећа приказани на Дискавери каналу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана