Откривамо највеће истине и заблуде у вези са косом

Агенције
Откривамо највеће истине и заблуде у вези са косом

Да ли производе за негу косе треба често мијењати? Убрзава ли шишање раст косе?

Професионални фризери одговорили су на најчешће постављана питања у вези са негом косе како не бисте и даље живјели у неким општеприхваћеним заблудама…

Мит: Редовно шишање убрзаће раст косе.

Реалност: Коса расте око један центиметар мјесечно, а шишање никако неће убрзати процес. Ипак, скраћивање крајева на сваких 6-8 недјеља спречиће пуцање врхова И омогућити да лакше столизујете фризуру. Ако желите квалитетније власи, конзумирајте храну богату протеинима и омега-3 масним киселинама.

Мит: На сваку ишчупану сиједу влас израшће још неколико нових.

Реалност: Ако примјетите сиједу влас која штрчи у мору тамне косе, слободно је ишчупајте. Једино што би могло да вас забрине је да редовним чупањем не ослабите фоликул длаке, па она једног дана престане да расте.

Мит: Временом можете развити резистентност на одређене производе за косу.

Реалност: Окружење и сезонске временске прилике попут влажности ваздуха могу створити утисак да производ не дјелује. Такође, производи појединих брендова садрже велике количине силикона који вашу косу чини глатком и сјајнијом, али који се након неколико наношења може нагомилати и учинити да ваша коса изгледа млитаво и беживотно.

Мит: Ако одете на спавање са мокром косом, оштетићете је.

Реалност: Све је у реду, док год не одете на спавање са мокром косом завезаном у реп или пунђу јер то може изазвати пуцање власи.

Мит: Регенератор за косу је потребно наносити од коријена ка врху.

Реалност: На коријен косе најбитније је нанијети шампон, а током шампонирања можете нанијети и мало регенератора, али искључиво на крајеве косе. Водите само рачуна о томе да косу не трљате сувише снажно или је сушите покретима пешкиром дужином косе – на тај начин оштетићују се власи косе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана