Оспорите глобално загријавање, освојите новац

Deathandtaxesmag.com
Оспорите глобално загријавање, освојите новац

Унутар научне заједнице постоји скоро стопроцентни консензус у вези са тим да су људи одговорни и да даље погоршавају климатске промjене.

Међутим, када су у питању обични људи, постоји много оних који и даље вjерују да је ова тема отворена за дебату, и да је једини разлог зашто се толики број научника слаже цензура која онемогућава онима који се не слажу да доспију у јавност.

Ти људи такође вјерују да постоје прави научни докази који оспоравају климатске промјене, којих заправо нема, пише сајт „Deathandtaxes".

Међутим, како би учинио ствари још јаснијим, физичар Кристофер Китинг је спреман да да 10.000 сопственог новца свакоме ко му уручи такве доказе.

У питању чак не мора да буде ни истраживање те особе већ неког другог.

Ово су правила изазова који је поставио Китинг:

1. Даћу 10.000 долара сопственог новца свакоме ко користећи научни метод може да докаже да не долази до глобалног загријавања услијед деловања човјека.

2. Није потребно дати никакав новац како би се у изазову учествовало.

3. Морате имати више од 18 година.

4. Сви докази не морају бити оригинални, само морају бити први који указују на то да климатске промјене нису дјело човјека.

5. Ја сам крајњи судија, али ћу свима доставити коментаре у вези са тим зашто нису доказали тражено.

Иако се правила, као и сам задатак, чине прилично лаким, ово такмичење је заправо отворено већ неко вријеме, а Китинг још није добио ниједан рад.

Притом, Китон није добио ниједан рад ни за своје друго такмичење у ком нуди 1.000 долара свакоме ко му пошаље доказ који иде у прилог томе да глобално загријавање није стварно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана