Нови пословни хит – Palcohol

Агенције
Нови пословни хит – Palcohol

Док се на овим просторима творци ракија труде да пића која се праве од памтивека не изгубе бој са "уљезима", Американци своју "ватрену воду" производе у праху.

Наиме, амерички регулатори одобрили су производњу и продају новог производа под називом - Palcohol који ће бити доступан на тржишту ове јесени.

Људи од памтивjека конзумирају алкохол у разним формама, али једна ствар је била константна – алкохол се увијек пио, тј. користио у текућем облику.

Међутим, изгледа да би ту ствари могле да се мало промјене. Palcohol је заправо, алкохол у праху. Другим ријечима, за његову конзумацију довољно је само додати воду. Најављено је већ неколико коктел варијанти, попут Cosmopolitana и Мојита. Иза производа стоји компанија Липсмарк из Аризоне и иноватор Марк Филипс, иако је сличних идеја заправо било и раније, али без већег успjеха.

На сајту произвођача "палкохола" производ се описује као рjешење на стално растуће цијене алкохола.

Оно што је у цијелој причи многе забринуло јесте могућа злоупотреба прашка. Наиме, појавила се претпоставка како ће конзументи, поготово млади, једноставно 'ушмркавати' прах како би дошли у алкохолисано стање. Компанија на својој веб страници чак упозорава будуће потрошаче да то не чине, јер је то врло неодговорно, као и да би за постизање 'ефекта' требало 'ушмркати' више од пола чаше праха.

"Примили бисте много бола а заузврат добили врло мало", кажу из компаније.

У међувремену су се појавиле и нове информације око регулаторних дозвола. Наиме, на страници ове компаније објављено је и да америчка канцеларија за опорезивање алкохола и дувана ТТБ заправо није одобрио етикете производа. Проблем је у наведеној количини праха у врећици.

"То не значи да Palcohol није одобрен. То само значи да етикете нису одобрене па ћемо их поново послати", стоји у њиховом обавјештењу.

Како год, о алкохолу у праху ће се несумњиво још чути, мада је засад тешко процијенити како ће прави љубитељи 'капљице' прихватити производ једном када се нађе на тржишту. Како наводи произвођач, Palcohol би се могао наћи у радњама ове јесени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана