Нови домаћи производ и нова радна мјеста у групацији Виолета

Глас Српске
Нови домаћи производ и нова радна мјеста у групацији Виолета

Нова пословна година за најпознатији БХ бренд почела је премијером новог детерџента за ручно прање посуђа. Ријеч је о новом детерџенту којим је овај регионални лидер у производњи хигијенских производа проширио свој асортиман под окриљем купцима већ добро познатог бренда "Тета Виолета".


"На овом пројекту који траје скоро три године  учествовало је 5 консултантских фирми и укупно око 65 стручних лица, а извршено је преко 50 лабораторијских тестова."

 

Детерџенти "Тета Виолета" су презентовани великим продајним ланцима у ЕУ, посебно у Словенији, Хрватској и Мађарској, са којима су већ потписани уговори о продаји, па ће се тако нови производи придружити осталим "Виолета" производима на полицама ових извозних тржишта.

"Производњи су претходили мјесеци истраживања у нашим и независним лабораторијима у Њемачкој, те тражењу најбоље формуле по којој се овај производ разликује од осталих детерџената на тржишту", рекао је Петар Ћорлука, предсједник Управе групације "Виолета" и додао: "Посебну пажњу смо посветили и дизајну, настојећи уклопити производ премиум квалитете с једнако атрактивним пакирањем. Према првим реакцијама наших потрошача, чини се да смо у овој намјери у потпуности успјели, што нас изузетно радује."

Истраживања тржишта која су спроведена у тестној фази на узорку од 800 особа, међу корисницама у Сарајеву, Бањалуци, Мостару и Тузли, показују да детерџент одговара  највишим тржишним стандардима. У укупној статистици овог истраживања, 92% корисница је рекло да је нови "Виолетин" производ изузетног квалитета и да би се одлучило на куповину због доброг омјера вриједности за новац, док 90% мисли да детерџент своју основну улогу – растварање и отклањање масноће, обавља беспријекорно. 87% корисница тврди да им је мирис детерџента угодан.

Да ће ово бити посебно активна година за "Виолету" говори и податак да ће, након детерџената за посуђе који се већ налазе у продаји у бх. трговинама и продајним ланцима у три различита мириса, ускоро услиједити и сродни производи, попут детерџената и омекшивача за веш.

"92% корисница рекло да је "Тета Виолета" изузетног квалитета, 90% мисли да детерџент беспријекорно раствара масноће, 87% тврди да им је мирис угодан"

У складу са повећањем обима производње и асортимана, групација "Виолета" је проширила своје производне капацитете изградњом модерне фабрике у којој ће се производити и детерџенти за веш и омекшивачи. Овим пројектом отворено је нових 35 радних мјеста а радна мјеста у производњи су вишеструко вриједна јер генеришу и до 15 нових радних мјеста у производно-продајном ланцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана