Нова трка пред богаташима – ко има већу подморницу!

РТС
Нова трка пред богаташима – ко има већу подморницу!

Пошто на класичне јахте више нема шта да се дода, а такмичење у величини је већ помало досадило, аустријски студио је смислио нешто ново – јахту која споља изгледа као подморница и има готово све њене одлике.

Ако сте неки зликовац попут оних из филмова о Џејмсу Бонду или једноставно супербогати, спремите паре за нову играчку!

Мјерење „чија јахта дужа" ускоро се сели у историју. А чак је и богаташима досадило.

Аустријски студио за дизајн суперјахти, "Motion Code: Blue", ради на разради пројекта који ће ријечи јахта дати потпуно ново значење.

Зове се „Мигалу", по албино киту, има 115 метара и омогућиће власнику да се разликује од свих, да искочи из гомиле... Заправо да урони и нестане!

Јер има труп ширине 11 метара, идентичан као данашње војне подморнице.

Само јој је торањ специјално дизајниран – дужи је и шири, јер се испод њега налази главна соба са степеништем у наставку, којим се силази на „плажу", заправо на платформу са сунцобранима и лежаљкама, баром, базеном осам пута три метра и хелиодромом.

Ту је и једна ђакузи зона.

Прије него што „Мигалу" зарони, сав намјештај се склања у складишта, а дно базена се диже и изједначава са нивоом главне палубе.

Предњи палуба је потпуно посвећена власниковој приватности. Са ње се директно може приступити приватном бару и апартману на два нивоа.

Ту је и кров који се по потреби телескопски диже и спушта, ради стварања хладовине.

Унутрашњим одајама се приступа преко два степеништа са главне палубе или лифтовима ако се већ налазите унутра. 

Гостима је на располагању осам VIP апартмана у потпалубљима два и три.

Луксуз је допуњен биоскопском салом, библиотеком, теретаном и играоницом. Дуж читавог трупа и торња су прозори за ужитак путника током зарона.

Потпалубље четири је у потпуности резервисано за посаду.

Навигациони и комуникациони уређаји ће бити најсавременији, док ће максимална дубина на коју ће моћи да зарони ова суперјахта, заправо подморница, бити 240 метара. 

„Велики број клијената је имао баш овакве специјалне захтjеве по питању дизајна, тако да је намjера студија била да понуди концепт који ће прећи границе маште", истиче портпарол студија "Motio Code: Blue".

Директори Кристофер Глонинг и Кристијан Гампол су и прије тога жељели да трансформишу добро познати, провјерени облик подморнице у приватну јахту. Да створе умјетничко дјело величине мегајахте уз бенефиције зарањања, као и тајног, приватног путовања под водом, без временских утицаја изнад површине воде.

Још је рано говорити о цијени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана