Нова теорија завјере: Због грешке на HAARP-у умјесто Србије заледили Америку

Агенције
Нова теорија завјере: Због грешке на HAARP-у умјесто Србије заледили Америку

Аљаска - Систем за утицај на климатске промјене HAARP, у који је америчко Министарство одбране уложило милијарде долара, попустио је у критичном моменту и умјесто у Србију таласе поларних температура послао у САД.

То је данас објавио македонски интернет портал tocka.mk, позивајући се на извјештај дописника "Чикаго трибјуна" с Аљаске.

У америчкој савезној држави Аљаска смјештен је систем HAARP за који се годинама нагађа која му је све намјена.

"Хтјели смо да направимо поларни експеримент на малој територији која није острво, а да ипак не обухватимо околне земље. Ради се о нечему што је као фокусирана енергија, само у овом случају је фокусирана хладноћа. Жељели смо да видимо да ли је живот могућ ако спустимо температуру до минус 62 степена Целзијуса и како људи реагују у таквој ситуацији", рекао је извор из техничке службе HAARP-а.

Избор је пао на Србију, наводи се даље у тексту који је пренијела тоцка.мк.

"Међутим, када смо одредили координате и пустили апарате, нешто је пошло наопако. Умјесто да се замрзне Београд и околина, поларна хладноћа је дошла у САД. Инжењери још не могу да лоцирају пропуст, а још мање да га поправе. У међувремену, поларна хладноћа дивља у сјеверном дијелу САД и шири се на југ", навео је исти извор.

У неким крајевима САД-а температура се спустила до минус 50 степени. Американци страхују да ће завршити као диносауруси док су многе институције затворене.

"Све је кренуло као по Марфијевом закону. Не знамо о чему се ради. Предрачуни су били тачни, ту нема дилеме. На систему је радио наш најбољи физичар Стивен Попович. Међу запосленима у HAARP-у се шири паника, будући да нам је преостало још мало времена. Неки вјерују да је ријеч о штиту Николе Тесле и да није требало да изаберемо Србију", истакао је саговорник "Чикаго трибјуна".

Према ријечима саговорника из HAARP-а, Вашингтон је био обавијештен и затражио је хитну истрагу, али прије тога треба зауставити невријеме. Постоји и наређење да, уколико се не заустави невријеме, војска САД минира цијело подручје HAARP-а.

"Ми научници нисмо убијеђени да би то отклонило посљедице. Могуће је да би тако ефекти постали трајни и САД би се претвориле у лед, па би на Флориди могли да се настане фоке и поларни медвједи", навео је саговорник из техничке службе HAARP-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана