Нова мистерија на дну Балтика VIDEO

Aгенције
Нова мистерија на дну Балтика VIDEO

Шведски рониоци су успјели да дођу до објекта који умногоме личи на свемирски брод "Миленијумски соко" из серијала "Ратови звијезда", а који се налази на дну Балтичког мора између Шведске и Финске.

Прекривен је прљавштином, има отворе који изгледају као пушкарнице и налази се на крају писте дугачке око 300 метара. Објекат је округлог облика пречника 60 метара, изгледа као печурка и ивице су му око четири метра од морског дна.

Скептици су очекивали да прича о летећем објекту на дну Балтика буде објашњена као подводна стијена необичног облика, али мистерија је само продубљена.

"У почетку смо мислили да је то само стијена. Али сада смо увјерени да је у питању нешто друго. У центру објекта који има пречник око 60 метара је елипсаста рупа која води у унутрашњост", каже ронилац Петер Линдберг.  

"На ивицама објекта се налазе необјашњиве камене формације које су такође прекривене прљавштином, а које подсјећају на оружје. То је чудно јер никада у Балтичком мору нису пријављене подводне вулканске активности", додао је Линдберг.
Шведски дневник "Експресен" је објавио и видео-клип који су рониоци направили.

 "Има превише теорија од Лукасовог ‘Миленијумског сокола’ до отвора за улазак у други свијет. Али ми још не знамо ни да ли је то природни феномен или објекат."


Објекат је откривен 2011. На дну Балтика се налази више од 100.000 разних објеката, од примитивних бродова из ере викинга до модерних бродова и авиона који су потопљени током Другог свјетског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана