Необични начини да искористите обичне чачкалице

Агенције
Необични начини да искористите обичне чачкалице

Мислите да чачкалице служе само за чишћење зуба и за провјеру колача? Варате се. Провјерите на које све начине можемо да искористимо чачкалице.

Спречите воду да искипи из шерпе

Свима нам се десило да појачамо температуру на шпорету, одмакнемо се и, прије него што схватимо, течност (вода, млијеко) искипи из шерпе. Да бисте избјегли неред у кухињи потребно је да ставите чачкалицу између лонца и поклопца. Овај мали отвор ће омогућити пари да изађе и спријечити воду да искипи из шерпе.

Дозирање прелива за салату

Да ли знате да постоји начин да одједном не прелијете салату са пола бочице прелива? Веома је једноставно. Када купите нову бочицу прелива за салату, немојте скидати заштитну фолију већ једноставно на њој чачкалицом избушите пар рупица. На овај начин ћете правилно дозирати прелив, а и уштедети пар калорија.

Чишћење тастатуре

Због честог коришћења, у простору између типки на тастатури рачунара или телефона може доћи до таложења прашине, прљавштине и масноће. Најлакше ћете их очистити тако што ћете чачкалицу натопити алкохолом и прећи преко запрљаних површина.

Паљење свијеће

Колико пута сте дошли у ситуацију да не можете да запалите свијећу, јер је фитиљ прекратак, а свијећа превише "дубока". Ријешење је ту: запалите чачкалицу и онда са њом свијећу. Преједноставно, зар не?

Равномјерно кување

Да би вам кобасице биле равномјерно испржене једноставно их спојите са пар чачкалица. Чачкалице ће спријечити кобасице да се помијерају и лакше ћете их преврнути да испечете и другу страну.

Поправите пробушено цријево

Ако вам се пробуши баштенско цријево немојте одмах да идете у продавницу по ново. Пронађите рупицу и зачепите је чачкалицом. Онај остатак чачкалице који вам остане изван цријева једноставно преломите. Када након тога пустите воду чачкалица ће да набубри од воде, потпуно зачепи рупицу и поново ћете имати исправно црево.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана