Необична интеракција људи и мајмуна у Најробију

AA
Необична интеракција људи и мајмуна у Најробију

Најроби - Национални парк ‘’Најроби’’ један је од најневјероватнијих паркова природе у свијету будући да се животињске врсте у њему слободно крећу, а парк се налази у непосредној близини центра Најробија, јавља Агенција Анадолија (АА).

На само неколико минута вожње од градске вреве, густог саобраћаја и небодера афричке метрополе смјештен је парк природе природе "Национални парк Најроби".

Овај парк простире се на површини од око 60 хектара и основан је четрдесетих година прошлог вијека. Дом је бројним животињским врстама које се слободно крећу по парку и које, како кажу мјештани, ријетко излазе ван граница парка.

Улаз у овај парк је бесплатан, па становници овог града често долазе овамо како би се одморили од ужурбаног градског живота.

"Цијеле породице долазе овамо на излете, а шетња кроз парк док се око вас дивље животиње слободно крећу у ритуалу својих дневних активности даје вам доживљај сафарија, уз то бесплатног сафарија, како локални становници воле рећи", кажу неки од посјетилаца парка.

Најхрабрији у интеракцији с људима су мајмуни.

Толико су се навикнути на људе да ће слободно прићи и погледати да ли имате нешто од хране. Посјетитељи их често хране кукурузима и млијеком, што овим "парковским" мајмунима и одговара. Доживљај је посебно занимљив дјеци. Неријетко се деси да мајмуни поткрадају храну излетника, но ови се пуно не љуте због тога проводећи угодне викенде у сјенкама афричких стабала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана