Научник NASA са чироканом хит на интернету VIDEO

Aгенције
Научник NASA са чироканом хит на интернету VIDEO

Ровер "Кјуриосити" успjешно је слетио на Марс, али је поред њега један млади научник америчке свемирске агенције NASA постао прави хит на интернету због своје "чирокана" фризуре са црвено офарбаним чуперцима.

У питању је директор лета Бобак Фердовси (32). Он је заједно са другим научницима помно пратио слетање "Кјуриоситија" из контролне собе Лабораторије за млазни погон у Пасадени, Калифорнија.

Многи, међутим, нису толико гледали слетање колико Фердовсија, који је због своје бунтовничке фризуре привукао око 43.000 "сљедбеника"на "Твитеру".

- Ја сам члан тима директора за летове. Покушао сам да направим аналогију на глумца Еда Хариса у филму "Аполо 13" (који је играо улогу директора лета Џина Кранца)... Оно шта ми овдје радимо је да надгледамо операције летјелице и такође да се обезбједи да не урадимо ништа што би је угрозило. Не само што је то наша беба, и што смо радили толико на њој, она је сада имовина нације на Марсу. Морамо да урадимо све што можемо да буде безбједна и да ради за све – рекао је Фердовси.

Он је додао да није уопште очекивао да ће привући толику пажњу јавности.
- Мислио сам да ће бити један-два шаљива коментара, или да ће пријатељи рећи да су ме видјели на телевизији. У ствари, за сваки догађај мисије имао сам различиту фризуру – закључио је Фердовси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана