Научници открили формулу љепоте

24sata.rs
Научници открили формулу љепоте

Људи се несвјесно поистовећују са познатим личностима, у тежњи да достигну њихову љепоту. Када се говори о савршеном изгледу, научници су дошли до закључка да је најкомпликованија ставка коју мозак обавља јесте да утврди да ли је неко атрактиван или не.

 

Истражујући како мозак одређује атрактивност код других научници из Женеве дошли су до неколико закључака шта одређује да ли је неко атрактиван или не, преноси 24сата.рс.

Симетрија

Научници истичу да је симетрија лица готово пресудна у одређивању колико је неко атрактиван. Једнакост симетрија на лицу биолошки указују на добре гене у тијелу.

Како се правилне симетрије лица одражавају на социјални живот указује и чињеница да људи са правилним симетријама лица лакше стичу пријатељства и брже долазе до жељених радних позиција.

Истраживања су истакла да жене са правилним симетријама чешће доживљавају оргазам, а да су оне које имају једнаке дојке најчешће и плодније.

Дужина прстију

Истраживачи указују на директну везу између дужине прстију и нивоа тестостерона код мушкараца. Наиме, они истичу да што је дужи домали прст у односу на кажипрст, то мушкарац има више тестостерона.

Ниво тестостерона је јако важан, јер он одређује плодност, добар кардиоваскуларни систем и добре гене. Они који имају овакву величину прстију имају предиспозиције да имају добре симетрије лица и тијела.

Прије него што кренете да загледате прсте свог партнера, нагласили бисмо да су студије на Оксфорду откриле да су ти припадници јачег пола подложни преварама.

Супротно од њих, они који имају сличну дужину домалог и кажипрста теже дугорочним везама и увијек су вјерни.

Свијетла коса

Вјерује се да су људи са свјетлијом косом и очима настали у европским племенима прије 11.000 година. У историји се сматрало да су оне вредније и здравије, па су их често бирали за жене владара.

Свијетла коса током година тамни, па се такође сматра да она означава младост. Она осликава и повишен ниво естрогена код жена, што се осликава правилнијим цртама лица, мањим носем, њежнијом кожом и са мање длака на тијелу.

Иако су, по науци, плавуше у предности од бринета, годинама уназад психолошка истраживања утврђују да титулу атрактивније ипак носе бринете.

Облик тијела

Облик тијела је у директној вези са симетријом тијела. Научници су открили да облик тијела зависи од генетичких предиспозиција са положај и величину костију.

Мушкарци сматрају да би савршена жена требало да има однос струка 7:10, а да би њен BMI (Body Miss Index, који сабирањем килограма и висине одређује ваш индекс) требало да буде 20,85.

Жене се, са друге стране, опредјељују за однос струка код мушкараца 9:10, да имају јачу вилицу и задивљујуће обрве. Већина жена воли да мушкарац има бујну браду коју одржава или да буде потпуно обријан. За мушкарце који имају браду сматрају да су бољи очеви.

Мирис

Научници из Женеве су утврдили да буквално по нечијем природном мирису тијела осјећамо ко нам према генима одговара.

Уствари, особе које су најмање сличне вама су оне које вам углавном највише одговарају.

Глас и уста

Мушкарци преферирају да жена има њежнији глас високих тонова, јер он означава младоликост. Женски глас постаје дубљи годинама. А жене које су ниже су најчешће оне које имају пискав глас.

Жене преферирају мушкарце са дубљим гласом. Такође, мушкарци више преферирају жене које се смију. Научници су утврдили да су жене које се често смију атрактивније, али и да мушкарци који показују емоције нису толико атрактивни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана