На Земљу у новембру пада мистериозни НЛО

Агенције
На Земљу у новембру пада мистериозни НЛО

Необични објекат требало би да падне на Земљу у новембру, али истраживачи још не знају о каквом предмету је ријеч.

Објекат назван WTF1190F требало би да падне у Индијски океан око 65 км од најјужније тачке Шри Ланке 13. новембра. Дугачак је два метра и сумња се да је ријеч о комаду ракете из скоријих лунарних мисија, или чак дио летјелице Аполо програма, што би значило да је у свемиру дуже од 40 година.

Осим што овај предмет неће представљати никакву опасност за Земљане, чак ће дати јединствену могућност научницима да уживо прате његов пролазак кроз атмосферу. WTF1190F први пут је откривен 2012, а тренутно га прате астрономи Европске свемирске агенције у Нордвику у Холандији. Бил Греј, независни астроном који прати кретање свемирског отпада, рекао је за "Nature" да се овај објекат креће елиптичном орбитом која је у једној тачки два пута дужа од растојања између Земље и Мјесеца.

Према начину кретања може се закључити да је објекат шупаљ изнутра. Џонатан Мекдауел, астрофизичар Харвард-Смитсонијан центра за астрофизику каже да је WTF1190F вjероватно "изгубљени дио историје који се враћа да нас прогања".

Уколико је ријеч о делу ракете, биће то први комад ђубрета направљен људском руком који се сам "вратио кући".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана