Мистериозне „ванземаљске ископине у Међимурју

РТС
Мистериозне „ванземаљске ископине у Међимурју

Чаковец - Група радника је копајући стазу на гробљу у мјесту Међимурја, општина Доња Дубрава, пронашла необичне ископине, од којих једна јако подсјећа на главу. Ипак, јасно је да није људска. Према мишљењу многих, јако подсјећа на „главу ванземаљца".

У Хрватској су радници копајући стазу на гробљу пронашли необичне предмете, од којих један јако подсјећа на главу, пише хрватски портал 24 сата.

„Ова чудна ископина има све дијелове као људска глава. Очне шупљине и мали продужетак, па дјелује као да је отргнута са тијела", каже Иван Штефић из Међимурја, општина Доња Дубрава.

Њега је као и остале мјештане збунило откриће радника на локалном гробљу. Они су прије десетак дана багером на метар дубине ископали по мишљењу многих „главу ванземаљца".

„Узела сам 'главу' у руке и видјела да је јако чудна. Има облик људске главе, али није људска. Изгледа као глава ванземаљца", наводи мјештанка Вероника Матотек.

'Главу' су одмах пренијели у зграду општине и очекују долазак стручњака из Загреба, који ће урадити анализе и утврдити да ли је то само необичан корјен дрвета, или је у овом крају заиста нешто мистично, што је досад могло да се види само у филмовима научне фантастике.

Мјештане је посебно збунило још једно откриће на гробљу. Наиме, убрзо након наводне „главе ванземаљца", радници су пронашли један необичан комад. Ископали су га готово на истом мјесту, а његов састав се не разликује много од састава „главе".

С обзиром на облик, претпостављају да је у питању „срце ванземаљца". Ни ту није крај.

Један од радника испричао је да је поред „кугле", која подсјећа на главу, нашао још једну куглу. Али она се при додиру само распала.

Упркос збуњујућим открићима, радови на санацији стазе на доњодубравском гробљу су се наставили.

Надлежни сматрају да би ископине свакако требало истражити.

„Свака необична ископина је занимљива, посебно на гробљу. Зато је требало обуставити радове или једноставно мало повећати дубину ископа и позвати адекватне људе. Наравно, морамо да поштујемо гробове покојника, да се не оштети неки, али ове стазе нису копане готово никада", тврди бивши начелник Маријан Варга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана