Мекдоналдс открио тајну Мекнагетса

Huffington Post
Мекдоналдс открио тајну Мекнагетса

Један од најпопуларнијих ланаца ресторана брзе хране на свијету Мекдоналдс, објавио је нови видео у којем приказује процес производње пилећих "нагетса" (Chicken MuNuggetsa), а све како би компанија побољшала перцепцију јавности о њиховим производима.

Промотивни видео води гледаоце корак по корак кроз производни процес, а све како би исправили (погрешну) представу подстакнуту прошлим објавама на интернету у којима се тврди да McDonald's у Nuggetsима користи "ружичасту материју непознатог поријекла која личи на слуз", пише Хафингтон Пост.

Недавно је на интернету објављен сличан видеоматеријал који је приказао процес производње још једног McDonaldsовог производа на удару јавности, популарних ребараца McRib.

McDonald's овом кампањом жели да разбије представу јавности да је њихова храна нездрава приказујући на који начин се припрема, од којих састојака и одакле ти састојци долазе. Најновији видео приказује фабричко постројење Тајсон у Оук Бруку у Илиноису, америчкој савезној држави где McDonaldsови ресторани отворени дуже од годну дана биљеже пад промета од 4,6%.

Као и у прошлом видео, и овога је пута домаћин Грант Имахара, један од тројице популарних водитеља научнопопуларне емисије "Mythbusters", који одмах на почетку суочава једну од радница у Тајсона с iPadом и фотографијама ружичасте масе из које се наводно производе Chicken McNuggetsi.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана