Мек коначно продаје свој тајни сос

Б92
Мек коначно продаје свој тајни сос

Вашингтон - Компанија Мекдоналдс је одлучила да по први пут обичним смртницима пружи могућност да купе "специјални сос за биг мек", чији се рецепт годинама држи у тајности.

Ланац брзе хране, који се због слабих резултата одлучује на све радикалније потезе, наводи да је продаја ограничене серије бочица из хуманитарних разлога.

Боца "специјалног соса за биг мек" званично је доступна у Аустралији, биће их израђено 200, а она са серијским бројем један је већ достигла цијену вишу од 15.000 евра на званичној аукцији на сајту ибеј.

Остало је још осам дана до краја аукције. Боце су од 500 милилитара и стижу у дрвеним кутијама.

Вреди истаћи да велике боце "тајног соса" можете купити са било које свјетске локације, али се оне "формално" продају само на петом континенту. Оно што је специфично за Аустралију јесу мала паковања од 25 милилитара у ресторанима.

Сос који даје специфичан укус најпознатијем производу "Мекдоналдса" већ годинама представља енигму за љубитеље брзе хране, а иако се знају састојци - сенф, бијели и црни лук, посебна врста мајонеза и кисели краставчићи - њихов однос је кључан.

Иначе се сос до ресторана у запечаћеним канистерима, а у хамбургере се убацује посебним пиштољем.

"Дуго је специјални сос за биг мек био заробљен у дивном, укусном бургеру - сада смо га ослободили", наводе из компаниеј.

Иначе, Мекдоналдсу би 2015. година могла бити једна од најважнијих у историји и преломна, јер, осим што открива једну од својих великих тајни, припрема неке заокрете у пословању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана