Медицински феномен: жени умјесто длака расту нокти VIDEO

Index.hr
Медицински феномен: жени умјесто длака расту нокти VIDEO

Једна је жена због својег доиста необичног здравственог поремећаја недавно проглашена правим медицинским феноменом.

Наиме, Шенина Аисом пати од бизарног поремећаја због којег јој из фоликула длака расту нокти. Како преноси Даилџ Маил, 28-годишњакиња је прије три године имала алергијску реакцију која јој је узроковала свраб, а ускоро су почеле ницати и необичне израслине по ногама, рукама и лицу.

Доктори су њеним стањем били невјероватно изненађени. Покушали су доћи до коријена проблема, но без успјеха. Тек 2011. доктори  у Балтимореу устврдили су да су израслине по Шанином тијелу заправо споро растући људски нокти.

Наиме, Шанина је производила 12 пута више кожних станица по фоликулу длаке од нормалне особе. Иако ефикасни лијек за овај поремећај доктори досад нису пронашли, успјели су под контролу ставити његове симптоме.

“Нисам могла нормално сједити ни ходати, но сад већ ходам помоћу штапа, а понекад и самостално. Тестирали су ме на готово све и резултати су увијек били негативни. Мислим да сам засад једина особа на свијету која пати од овог поремећаја”, истакнула је Аисом.

Но, овај је поремећај Шанину и њену породицу поприлично оштетио и финанцијски. Њено здравствено осигурање не покрива трошкове чак 17 скупоцјених лијекова које мора узимати.

Досад је на лијечење свог необичног поремећаја потрошила чак 250.000 долара.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана