M:agazin: Кућни уређај за временску прогнозу и рачунар умјесто људског мозга

m:tel
M:agazin: Кућни уређај за временску прогнозу и рачунар умјесто људског мозга

Најновије издање m:agazinа у својој 24. епизоди, која ће бити емитована у суботу, шестог дана децембра у термину од 16.15 часова, доноси бројне информације и новитете из свијета технологије, а ту су такође и незаобилазни садржаји и најновије вијести из свијета комуникација.

Људи често имају код куће свакојаке бескорисне ствари које им се једноставно свиђају, мада немају посебно корисну намјену. Једна од таквих је и направица звана Tempescope, која је, поједностављено, физички приказ вањских временских услова. Tempescope је уређај намијењен онима којима се понекада не да изаћи из стана, чак ни како би видјели какво је вани вријеме.

Није нова прича да ће једног дана компјутери бити толико напредни и аутономни да ће моћи сами размишљати, односно, симулирати људски мозак. Колико далеко се стигло са таквим истраживањима и какав треба бити тај супер-рачунар, можете сазнати уколико у суботу будете пратили емисију м:агазин.

Кроз нових 20 минута емисије водиће вас Јелена Бабић и Бранкица Стојановић, које ће вам поред наведених, представити још многе занимљиве и забавне теме.

Уколико имате приједлог за неку занимљиву тему, пишите нам на [email protected], а ми ћемо се потрудити да у наредним издањима и ваша тема нађе своје мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана