Колико спавају неки од најуспјешнијих људи на свијету?

Глас Српске
Колико спавају неки од најуспјешнијих људи на свијету?

Иако дан не може да има више сати од онога што има, може се промјенити начин на који се ти сати користе. Неки најуспјешнији људи на свијету не само да раде унутар радног времена, већ више времена створе и тако што мање спавају.

Директори попут Индре Ноји која ради у Пепсију и Џека Дорсија који ради у Твитеру, сан често жртвују како би обавили што више посла и уз то још имали времена за приватни живот.

Џек Дорси је оснивач Твитера и извршни директор компаније “Square”. Рекао је како је 2011. године проводио 8 до 10 сати на дан радећи у “Squareу”, а 8 до 10 сати у Твитеру, због чега му је за сан преостајало четири до шест сати. Упркос томе, Џек каже да сваки дан у 5:30 часова иде на трчање.

Серђо Маркионе, извршни директор компаније Фиат, ноћу спава само четири сата, а каже да га будним одржавају кофеин и цигарете.

Мериса Мејер, извршни директор компаније “Yahoo” радила је и 130 сати недjељно, што јој није остављало пуно времена за спавање. Каже да јој је довољно шест сати сна дневно и недjељни одмор свака четири мjесеца.

Индра Ноји, извршна директорка компаније “PepsiCoо” каже да спава само четири сата дневно.

Хелена Мориси, извршни директор компаније “Newston Investment Management”, тврди да устаје у пет ујутро, а некада и раније и одмах почиње са слањем мејлова, док њена дjеца још спавају. С породицом се дружи на вечери у 19:30 часова, али се након тога поново хвата посла. Каже да често спава тек 2 сата дневно.

Стив Реинемунд, бивши извршни директор компаније “PepsiCo”, испричао је да се буди у 5 ујутро када иде на трчање, а спава пет до шест сати дневно.

Том Форд, модни дизајнер каже да његов успjех не лежи у таленту већ у радној енергији. Довољно му је да спава, тврди, три сата дневно.

Тим Армстронг, извршни директор компаније “АОЛ”, буди се у пет ујутро и ради до седам навече. Каже да се труди да спава шест сати дневно, али често спава пуно мање.

Марта Стјуарт, председница компаније “Martha Stewart Omnimedia”, због пуно посла са сопственим бизнисом каже да спава и мање од четири сата дневно.

Стенли Меккристал, бивши амерички генерал, једе један оброк дневно и спава само четири сата дневно.

Барак Обама, предсjедник САД-а за магазин “Vinity Fair” открио је свој необичан распоред. На спавање иде обично у 1 сат иза поноћи, а буди се у 7 ујутро, што значи да током ноћи спава само шест сати. А кад искрсне нека криза коју хитно треба решити, спава и мање.

Џеј Лено, водитељ емисије “The Tonight Show“ тврди да ноћу спава само пет сати.

Бил Kлинтон, бивши амерички предсjедник, каже да је за врijеме обављања предсjедничке дужности дневно спавао пет до шест сати.

Доналд Трамп, председник компаниеј “The Trump Organisation”, каже да је за његов успjех заслужно то што му не треба пуно сна. Према његовим ријечима, ноћу спава три до четири сата. 'Како неко ко спава 12 или 14 сати дневно може бити конкуренција некоме ко спава три или четири сата?', питао је једном приликом Трамп.

Славном иноватору Томасу Едисону требало је само три или четири сата сна дневно.

Бенџамин Френклин у својој је аутобиографији објавио свој типични дневни распоред из ког је било видљиво да је спавао свега пет сати. Ишао би да спава у 23 часа, а будио се у 4 сата ујутро.

У биографији Николе Тесле стоји да је ноћу спавао тек два сата, а познато је и да је Маргарет Тачер требало тек четири сата сна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана