Кинески мега-хотел у облику џиновске крофне ФОТО

Agencije
Кинески мега-хотел у облику џиновске крофне ФОТО

У складу са статусом свјетске суперсиле у успону, Кина новостечено богатство демонстрира и изградњом нових, спектакуларних здања, од којих су многа јединствена. Овом спектру сада се придружио и луксузни хотел у облику великог блиставог лука над водом, који сладокусце подсјећа на џиновску америчку крофну с рупом.

Овај хотел на 27 спратова, под називом “Шератон Хуџу хот спринг рисорт” краси хоризонт града Хуџуа, у близини Шангаја.  

Смјештен је на обали језера Таиху, а својим гостима нуди 321 пространу собу, 44 апартмана и 39 вила, те га новонастала класа пословних људи у Кини сматра идеалним. На свом сајту се рекламира и као мјесто са ког се могу видјети неке од најљепших атракција у околини, али на коме се, што је још важније, може и “дружити са свима који нешто значе”.  

На само седам степени сјеверно до тропске ракове обратнице, Хуџу има суптропску, влажну, монсунску климу, док просјечна годишња температура износи 12 до 16 степени.  

Ова древна метропола, позанта и као “Град свиле”, смјештена је на јужној обали језера Таиху, у сјеверном дијелу покрајине Џеиђијанг, и слави се као мјесто порекла чувене далекоисточне културе пијења и служења чаја.   

Госте хотела “Шератон Хуџу” дочекује веома луксузно окружење. Ахитекта Ма Јансон га је конструисао као огромну потковицу, чија су два доња спрата међусобно повезана. 

Пространо предворје освијетљено је са 20.000 светљки од Сваровски кристала и европских природних кристала, које се попут таласа пружају преко таванице, док је под поплочан авганистанским бијелим жадом и тигровим оком из Бразила. 

Ту су и три ресторана, који нуде домаћу и интернционалну кухињу, сваки са сепареима, баром, приваним салама  и просторијом за одржаване коктела.  

Свака од соба за госте има проватни балкон, велики радни сто са приступ брзом интернту, LCD телевизор равног екрана, и прикључак за ајпод. Најнижа цијена боравка у хотелу износи 285 долара за ноћ.  

Апартмани су опремљени мермерним купатилима са уграђеним кадама, а за пословне скупове, ту су простране и добро опремљене, мале и велике конференцијске дворане, на простору од укупно 2.200 квадратних метара.  

Неке од њих опремљене су и најсавременијом аудио-визуелном технологијом, која омогућава конференције на даљину, а ту је и особље које учесницима скупа стоји на услузи када је ријеч о свим детаљима. 

Ако желе да се опусте, гостима су на располагању холистички спа центар, који нуди разноврсне услуге, безени за пливање и за хидротерапију, гимнастичке сале и теретане, часови аеробика и услуге масера.  

Другим ријечима, како се на сајту хотела каже: “Ту је све што вам треба ако желите да радите и ако желите да се опустите”, а љубазно особље радо ће се наћи на услузи и онима који пожеле да обиђу и околину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана