Казахстан: Мистериозни сан који траје данима!?

Срна
Казахстан: Мистериозни сан који траје данима!?

Калачи - На граници Казахстана према Русији људи све чешће пате од наглог и дугог сна - спавају по неколико дана, а љекари немају никакво објашњење!У селу Калачи тајанствени сан погађа људе свих узраста, док љекари истичу да су све вриједности крви у границама нормале те да нема никаквих других симптома који би објаснили сан.


Људи нагло заспу, а сан траје по неколико дана. Када се пробуде, спавачи се ничега не сјећају!?

У помоћ локалним љекарима стигла је и екипа са мобилном лабораторијом, наводе медији.

Али, једино што су до сад љекари могли да утврде јесте да се не ради о заразној болести, нити да неке бактерије шире болест.

Љекари препоручују мјештанима да узимају храну са више витамина и да избјегавају алкохол.

У недостатку објашњења, у оптицају су разне теорије којима се покушава објаснити неочекивани и дуготрајни сан у селу Калачи.

Једна од теорија гласи да је на том подручју у доба Совјетског Савеза био рудник урана /што је чињеница/ те да је могуће да је радиоактивни уран загадио подземне воде и да сад људи оболијевају од тајанственог напада спавања.

О радијацији се у међувремену већ много зна, али ни највећи стручњаци још нису чули за неки зрак или зрачење које би код десетина особа одједном изазвало дубоки сан, без других симптома.

Становници наводе да проблем сна траје више од годину дана. Када је хладније, нема дугог и наглог сна, али чим отопли људи почињу да спавају застрашујуће дуго.

Они који вјерују у теорије завјере тврде да се ради о "зрачење из свемира", које је генетски промијенило траву.

Наводно, кад краве поједу ту траву, преко њиховог млијека нека супстанца долази у тијело човјека који због тога може пасти у сан који траје и по шест дана.

У недостатку научног одговора чак и стручњаци почињу да се баве разним теоријама.

Тако је један љекар изјавио да је локално становништво "полудјело и да пати од халуцинација".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана