Калашњиков ускоро почињe производњу беспилотних летјелица

Срна
Калашњиков ускоро почињe производњу беспилотних летјелица

Москва - Руска компанија "Калашњиков" одлучила је да формира предузеће које ће производити беспилотне летјелице - дронове, који ће се користити за контролу граница, изјавио је данас директор те компаније Алексеј Криворучко на Међународном сајму одбране у Абу Дабију

Донијели смо одлуку да оснујемо заједничку компанију за производњу извиђачке беспилотне летјелице у сарадњи са руском компанијом "ЗАЛА Аеро", рекао је Криворучко.

Он је додао да ће дронови бити кориштени за контролу границе и извиђање у специјалним мисијама.

Према његовим ријечима компаније планирају развој и производњу беспилотних летјелица за потребе праћења ванредне ситуације, опасних објеката, геодетских истраживања, преноси агенција "Спутњик".

Компанија "Калашњиков" ће производити и десантне чамце, бродове за истраживања и спашавања који ће бити коришћени у мисијама за борбу против пиратерије, борбу против тероризма као и у операцијама потраге и спашавања.

Једна је од највећих компанија за производњу оружје, компанија "Калашњиков" основана је 1807. године, а најпознатији производ је пушка "калашњиков", која се користи у више од 100 земаља широм свијета.

Компанија својим производима снабдијева тржишта 27 земаља широм свијета, укључујући САД, Велику Британију, Њемачку, Норвешку, Италију и Канаду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана