Како прикривате звукове у тоалету?

Daily Mail
Како прикривате звукове у тоалету?

Научници Универзитета у Индијани установили су скалу осjећања нелагодности у вези са вршењем велике нужде.

Истраживање Универзитета у Илиноису, спроведено на 172 особе показало да је људима најнеугодније да обављају нужду испред свог партнера.

Када су у питању полне разлике, стрејт женама и геј мушкарцима најнепријатнија је помисао на то да ће их партнер чути.

С друге стране, лезбијке су најопуштеније по том питању, а одмах иза њих нашли су се стрејт мушкарци који се најмање устручавају и од "пуштања вјетрова" у јавности.

А које то технике људи користе да прикрију неугодне звукове током обављања велике нужде?

Поједини људи стискају сфинктер како би што спорије или у интервалима испуштали фецес и гасове, док други користе тоалет папир као "пригушивач". Већина ће отићи до најудаљенијег тоалета или кабине, док има и оних који обављање велике нужде на јавним мјестима избјегавају у потпуности.

Резултати истражвања објављени су у магазину "Social Problems", а његови аутори Метс и Ензо објавили су 2011. године књигу под називом "Како обављати велику нужду на послу" ("How to Poo at Work"). Књига представља својеврстан приручник за сналажење у најнеугоднијим ситуацијама, попут оних шта радити ако ваш шеф заузме сусjедну кабину, шта учинити када ваш колега уђе у кабину одмах након што сте извршили велику нужду, и шта урадити када схватите да у кабини нема тоалет папира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана