Како прање зуба чува ваше здравље

Б92
Како прање зуба чува ваше здравље

Свакодневно прање зуба, поред тога што ће вам дати блистав осмијех, може позитивно утицати и на ваше здравље - од одржавања здраве тежине па све до умањивања ризика од еректилне дисфункције.

Погледајте на које све начине свакодневно прање зубе чива ваше здравље:

Спријечава болести срца

Старије особе које редовно перу зубе имају мањи ризик од добијања срчаног удара у поређењу са особама које зубе не перу свакодневно, судећи по студији објављеној у Америчком журналу медицине.

Спријечава мождани удар

Иста студија такође је пронашла везу између редовне посјете зубару и мањем ризику од можданог удара.

Спријечава упалу плућа

Студија објављена 2011. године показала је да оралне инфекције и болести могу повећати ризик од добијања респираторних оболења.

Одржава вашу линију

Прање зуба шаље знак вашем мозгу да је оброк готов. Прање зуба послије јела може спријечити накнадно грицкање и уношење непотребних калорија у организам.

Помаже мозгу

Студија објављена 2010. показала је да болести десни повећавају ризик од добијања Алцхајмера. Прањем зуба спрјечавамо добијање оралних инфекција и смањујемо ризик од добијања Алцхајмера.

Смањује ризик од еректилне дисфункције

Магазин Prevention објавио је студију у којој се тврди да је хронична болест десни учесталија код мушкараца са еректилном дисфункцијом, док се она код особа са здравим зубима појављује знатно ријеђе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана