Како ме је грицкала анаконда”

СКY
Како ме је грицкала анаконда”

Амерички заљубљеник у природу Пол Росоли суочен је са критикама јавности, зато што га анаконда није “живог појела”, како је најављивао. У своју одбрану, он каже “да се преварио.”

Пол Росоли је најавио да ће га анаконда дуга 6 метара живог појести, те да ће све то бити могуће видјети у двосатном специјалу канала Дискавери “Жив поједен” који је емитован у недељу. Трејлер је приказао Пола обученог у суперчврсто одјело од угљеничних влакана како нестаје у разјапљеним чељустима огромне змије.

Међутим, они који су гледали емисију видјели су да након што се Полов шлем нашао у устима змије, он је викнуо: “Обустављамо акцију, треба ми помоћ!” Како је касније рекао, у том моменту је осјетио како му рамена испадају из лежишта.

У понедјељак, дан након емитовања емисије, на фејсбук страни канала Дискавери, Пол се нашао на удару разочараних гледалаца. У своју одбрану он је написао:

“Слажем се да сам се преварио што сам направио тако велики хајп око емисије. Ипак, људи су на основу трејлера схватили да сам ја већ био жив поједен. Изгледа да су заборавили да је то само био покушај да се нађем у утроби звијери.”

У трејлеру се види како Росоли искаче из кануа са својим тимом и рве се са анакодном причајући “Упашћу право у чесљусти ове змије!” Иако је прије трејлера Пол причао како је јахао анаконду као коња, послије емисије је рекао да је сврха цијеле акције “Жив поједен” била да се скрене пажња на проблем крчења шума у Амазонији.

Званичници са Дискаверија су рекли “Полово, али и анакондино здравље, све вријеме су били наш приоритет број један.” Ипак, нису сви увјерени у ту причу. Један учесник у фејсбук дискусији је написао “Ја сам једном тако уходао у паукову мрежу. Ви са Дискаверија, зовите ме да вам дам интервју” Други гледалац је написао “Дугујеш ми два сата живота”. Трећи је написао “Боље да се емисија звала “Грицкан уживо” ...дубоко сам разочаран.”

Петиција у којој се апелује на Дискавери да не приказује ову емисију, коју је на интернету покренула једна група за заштиту животиња, имала је 40.000 потписа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана