Како да вам очи визуелно изгледају веће

Aгенције
Како да вам очи визуелно изгледају веће

Замагљен поглед изгледа веома сензуално, међутим тамни тонови шминке могу визуелно смањити око.Одлучите се за металик сјенке које рефлектују свјетлост и створите секси ефекат који ће вам отворити очи.

1.За почетак је потребно да утапкате коректор који има жуту базу у унутрашње углове очију и на подочњаке како бисте ублажили тамне тонове. Лагано размажите златну сијенку преко капка све до линије обрва. Ова боја пристаје свима, а одлично прекрива црвенило и тамне флеке.

2.Затегните горњи капак и оловком за очи у чоколаднобраон боји исцртајте линију цијелом дужином (од једне до друге ивице). То ће визуелно повећати око и нагласити његов облик.Трудите се да линију повлачите уз саму ивицу трепавица.

3.На унутрашњи угао ока нанесите металик сребрну сијенку. Свјетлуцаве честице даће свјежину оку и ублажиће тамну сијенку која пада од носа.

4.Унутрашњу ивицу доњег капка исцртајте бијелом оловком – то ће нагласити бјелину ока, а самим тим ће оно дјеловати веће.

5.Усмјерите четкицу маскаре ка оку и превлачите је више пута преко трепавица почевши од самог коријена. Тако ћете нанијети дебео слој маскаре у коријен трепавица што ће удвостручити њихов волумен. Послије тога, пређите четкицом и преко горње стране трепавица како бисте добили опчињавајући финиш који "отвара" око.

Још један савјет: важно је користити свијетле боје око очију без тамног туша на доњем капку, јер ће он очи учинити мањим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана