Како да увијек добро испаднете на фотографијама?

Aгенције
Како да увијек добро испаднете на фотографијама?

Вјероватно би сви жељели да знају тајну како да испадну добро на свакој фотографији. Ако слика вреди хиљаду ријечи, онда се треба потрудити да те ријечи кажу нешто позитивно о вама. Слиједећи савјети ће вам помоћи да на свакој фотографији добро испаднете.

Благо се осмијехните

Уколико желите да лијепо испаднете на свакој фотографији, експерти твдре да треба да усавршите благи осмех. Не желите да вам осмијех буде толико велики да вам очи због тога дјелују разроко или мишићи лица напето. Нема ничег лошег у снимку који показује искрен осмијех, али благо осмјехивање ће вашем лицу дати смирен изглед, а благо отворена уста делују природно и ласкаво. Неки људи сматрају да стављање језика иза зуба приликом осмјехивања помаже у опуштању лица.

2. Избјегните сијенке

Тамне сијенке могу довести до тога да и најбоља фотографија изгледа чудно и непријатно. Ако вам свијетлост пада одозго, може створити сијенку испод очију која ће да личи на подочњаке. Да бисте добро испали на фотографији, потрудите се да стојите иза извора свијетлости како би избјегли да вам неочекиване сенке упадну у фотографију.

3. Исправите се

Већина људи заборави да се исправи на фотографијама па послије испадну погрбљени и незадовољни сликом. Када се исправите, на слици ћете изгледати више, мршавије и имаћете добро држање.

4. Будите плагијатор

Познати увијек знају како да добро испадну на фотографијама, па зашто не бисте учили од најбољих? Прелистајте магазине и слике са црвеног тепиха како бисте проучили осмијехе и позе ваших омиљених познатих личности. Видећете да многе познате личности имају своје позе којих се увијек држе.

5. Очи широм затворене

Доста људи има проблем са очима које некако увијек затворе на слици. Трик који може да вам помогне је да очи држите затворене све до крајњег тренутка када треба да се сликате. На овај начин ћете изгледати опуштеније и нећете имати потребу да трепнете у тренутку када неко шкљоцне апаратом.

6. Једите, спавајте и пијте доста течности

Ако знате да ћете се слиједећег дана фотографисати, добро се наспавајте и попијте доста воде вече пре сликања. Без обзира колико добар коректор имате, он неће моћи да да прекрије подочњаке и кесе испод очију.

7. Не гледајте директно у објектив

Фотографи говоре да слике изгледају најбоље када гледате мало изнад или испод апарата. Када гледате директно у објектив, очи могу добити црвену боју.

8. Имајте самопоуздање

Можда најважнија ствар је да имате самопоуздање. Знате да добро изгледате и допустите да се то види и на фотографији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана