Како да сачувате линију на годишњем одмору?

Cosmopolitan.rs
Како да сачувате линију на годишњем одмору?

Била би штета да баците сав онај труд који сте уложиле да бисте довеле тијело у добру форму прије љета!

Сви се обично фокусирамо на то да смршамо прије одмора, али то не треба да вам буде изговор да претјерујете са храном када дођете на жељену дестинацију. На одмору сте, слободно уживајте у храни и слатком конобару док вам доноси други коктел по реду. Али, користите наше стратегије током дана одмора да бисте се вратили препорођени, а не надувени.

1. Направите приоритете

Останите вјерни вашој уобичајеној рутини- једите за доручак и ручак оно што бисте јели да сте код куће. Сачувајте се за вечеру, која је обично и најзабавнији оброк.

2. Исправљајте грешке

Ако поједете доста за ручак, једите мање за вечеру. Придржавајте се правила да, послије претеривања у храни, слиједећи оброк буде здрави ресет.

3. Сачувајте за касније

Пошто не спремате сами своју храну, будите обазриви са величином порције јер су обично дупло веће него што би требало, па оставите у тањиру оно што не можете да поједете (или, ако је могуће, то спакујте и поједите сутрадан за ручак).

4. Замјена

На одмору, happy hour обично почиње око 2 или 3 поподне и ми то потпуно подржавамо. Али, ако планирате да пијете до дубоко у ноћ, замjените алкохолна пића безалкохолним.

5. Уживајте

Ако вам је омиљено пиће права калоријска бомба, као на примjер пина колада, попијте једну, а онда пређите на друго, мање калорично пиће, на пример вотку-киселу или чашу просјека (само 85 калорија), или направите бокал сангрије- бијело вино, кисела вода, агава и свјеже воће.

6. Лагана ужина

Одолите искушењу снек бара тако што ћете понијети на плажу ручни фрижидер са воћем, орашастим плодовима, мусли плочицама и сендвичима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана