Kакав ће бити живот на висини од 1км?

Aгенције
Kакав ће бити живот на висини од 1км?

Саудијска Арабија ће, ускоро, добити највишу зграду на свијету. Питање је, какав ће бити живот оних који своје вријеме буду проводили на висини од једног километра и више?

 

Највиша зграда на свијету почиње са изградњом крајем априла. Наравно, у питању је још један мегаломански пројекат, за Гиниса, вриједан више од милијарду долара који ће надмашити висину Бурџ Калифа у Дубаију.

Судбина Кингдом Торња (Бурј ал Мамлаках) била је неизвјесна посљедње три године. Пројекат градње новог највишег торња на свијету неколико пута је наишао на проблеме, а сада је напокон познат датум званичног почетка градње.

Инвеститори су одредили да је датум почетка радова 27. април и напокон одабрали грађевинске компаније која ће водити овај пројекат. "EC Harris i Mace" задужени су за овај мегаломански подухват у Саудијској Арабији, пише Гизмодо.

Торањ би требало да буде висок један километар, али још увијек нико не зна одговор на питање како ће живот на таквим висинама утицати на људе или како ће функционисати лифтови у торњу.

Адриан Гил који га је дизајнирао каже како ће се у ходу радити неке преправке. "На екстремним висинама лифтови ће морати да буду дизајнирани тако да се крећу спорије или "одмарају" на средини", рекао је Гил.

Питање је да ли ће се то свидјети потенцијалним купцима станова у Кингдом Торњу...

Погледајте како би требало да изгледа, нова, највиша зграда на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана