Једном у 70 милиона година: Тексашанка родила два пара близанаца у исто вријеме ФОТО

Агенције
Једном у 70 милиона година: Тексашанка родила два пара близанаца у исто вријеме ФОТО

Хјустон - Тексашанка Треса Монталво је за Дан заљубљених добила несвакидашњи поклон - родила је два пара идентичних близанаца, што се иначе дешава веома ријетко, једном у 70 милиона порођаја, саопштила је болница у којој се 36-годишња жена породила, преносе агенције.

Како преноси Ројтерс, четири дјечака рођена су у 31. недјељи трудноће царским резом у тексашкој женској болници у Хјустону.

Треса и њен супруг Мануел Монталво нису били подвргнути никаквој медицинској терапији.

Само су се надали брату или сестри за свог двогодишњег сина Мемфиса.

- Планирали смо трудноћу. Изгледа да смо у томе били више него успјешни - прокоментарисала је млада мајка, која је у 10. недјељи трудноће од свог љекара сазнала да носи близанце.

Приликом сљедеће посјете љекару детектован је и трећи откуцај срца, а Монталвовима је касније саопштено да чекају четворке, али не обичне, већ два пара близанаца.

Шансе да жена природно роди два пара идентичних близанаца су један према 70 милиона, наводе љекари.

Дечаци Ејс и Блејн, тешки 1,64 и 1,79 килограма, рођени су 14. фебруара у 08.51 часова, а минут касније на свет су дошла њихова браћа Кеш и Дилан, тешки 1,33 и 1,53 килограма.

- Нисмо ово очекивали, трудили смо се да добијемо једно, а благословени смо четворкама - навела је Треса, док је њен супруг додао да ово није крај, јер он и даље жели дјевојчицу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана