Илузиониста против Николе Тесле уживо

Агенције
Илузиониста против Николе Тесле уживо

Дејвид Блејн, њујоршки илузиониста од 5. октобра је на удару струје од милион волти, три дана без сна, хране и пића.

На шест метара високој платформи, на доку ријеке Хадсон у Њујорку, амерички илузиониста Дејвид Блејн започео је јуче нови подухват.

Три дана и три ноћи Блејн ће стајати, окружен са седам Теслиних калемова који ће спроводити милион волти струје око њега, пише Политика.

Како би се одбранио од струјног удара, носиће одјело направљено као Фарадејев кавез, ципеле са гвозденим ђоновима и кацигу, чиме ће струја „плесати” око његовог тијела не дотичући му кожу.

Блејн ће бити на ногама без хране и пића током трајања перформанса. Једино ће воду моћи да узима кроз специјалну цјевчицу, а постоји и цијев за одвод урина. Ако дође до контакта са струјом, тим за надзор моћи ће да прекине доток електричне енергије.

Посматрачи који се затекну на мјесту догађаја моћи ће да му шаљу поруке и помогну му да остане будан. Заинтересовани ће цио перформанс моћи да прате уживо, на„јутјубу”, захваљујући компанији „Интел”.

Цио подухват, назван „Електрификован”, подједнако користи технологију и науку како би створио незаборавни спектакл. Дио је нове иницијативе „Интела”, која подржава сарадњу између иновативних компанија, признатих и нових умјетника, дизајнера и забављача који користе „ултрабук” уређаје, засноване на њиховим процесорима како би осмислили невјероватне ствари.

Мађионичар који је у каријери био жив закопан и залеђен, посљедњи пут је забављао публику прије четири године, висећи изнад Централ парка без сигурносне мреже, пуних 60 сати. Под водом је издржао 17 минута и 4 секунде.

Ипак, каже да је његов нови подухват најсмјелији до сада. На конференцији за новинаре нашалио се како се нада да ће послије свега мирно одшетати кући, јер живи у комшилуку. Пратите уживо подухват Дејвида Блејна

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана