И Титаник 2 ће завршити на филму

www.telegraph.co.uk
И Титаник 2 ће завршити на филму

Аустралијски милионер Клајв Палмер који гради реплику брода идентичну пловилу које је потонуло 1912. године и на морско дно однијело преко 1.500 путника, планира за себе и епизодну улогу у филму који ће бити направљен поводом почетка путовања "Титаника 2".

Клајв Палмер је узбуркао јавност недавно када је саопштио да ће потрошити милионе долара на прављење реплике луксузног брода који је потонуо на свом првом путовању, а поринуће "Титаника 2" је планирао 2016. године.

Сада је саопштио да је због великог интересовања јавности одлучио да о стварању и првом путовању реплике "Титаника" направи и филм.

"Због невјероватног интересовања за прављење и прво путовање 'Титаника 2' ријешио да сам да оснујем компанију 'Palmer Pictures' и направим филм о остварењу мог сна", рекао је Палмер.

Клајв Палмер који је у међувремену постао и посланик аустралијског парламента након успjеха његове партије на изборима у септембру рекао је да ће филм бити комплетно снмљен на његовом броду.

"То ће бити љубавна прича, а већ имамо много заинтересованих глумаца из Холивуда, Европе и Кине који јако желе неку од улога у филму" и додао да је сигуран да ће његов филм бити бољи од филмског хита редитеља Џејмса Камерона у којем су главне улоге играли Леонардо Дикаприо и Кејт Винслет.

"Ја бих рецимо могао да се појавим на тренутак у улози статисте у некој столици на палуби како пијуцкам пиће", рекао је Палмер.

Он је додао да његово интересовање за филм није случајно, јер је његов отац Џорџ 1920-их година имао истоимену компанију и снимио је 2 нијема филма у Аустралији, додавши да је у припреми и документарни филм о поринућу "Титаника 2".

"Још увијек се ради на сценарију и направићемо аудицију на којој ћемо тражити првокласне холивудске звијезде", амбициозно је саопштио Клајв Палмер.

Реплика Титаника биће изграђена тако да потпуно одговара оригиналу, а у односу на брод из 1912. године разликоваће се само по томе што ће имати хелиодром, клима уређаје и модерну амбуланту. Неколико богатих Американаца је већ понудило милион долара за крстарење које би требало да почне из Саутемптона крајем 2016. године.

На броду неће бити ни телевизора као ни интернета, а путницима ће бити омогућено да користе сезонску одјећу уколико то желе.

Као и 1912. године биће 3 путничке класе које се међу собом неће мјешати, а и вјежбаоница и базен ће бити потпуно идентични онима из 1912. године.

Једина велика промјена биће повећање капацитета чамаца за спасавање, јер је Титаник 1912. године имао 16 дрвених чамаца за спасавање у којима је могло да се смјести 1.178 људи, свега трећина од пуног капацитета брода.

Припреме су увелико у току, а градња брода почиње слиједећег марта у Кини.

Дрвени модел Титаника 2 дужине 9,3 метра је прије мјесец дана у Хамбургу прошао кроз погонске и електронске тестове у резервоару величине 300 метара, прије него што би требало да почне његова изградња.

Клајв Палмер, аустралијски милионер чије се богатство процијењује на близу 800 милиона долара и који га је стекао у рударском бизнису, није желио да саопшти колико ће коштати изградња "Титаника 2".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана