И Руси обављали аутопсију над ванземаљцима?

Huffington Post
И Руси обављали аутопсију над ванземаљцима?

Интернетом кружи прича да Русија зна за постојање ванземаљаца већ више деценија.

Дио ове фантастичне приче везан је за НЛО који се наводно срушио 1969. на територију Русије и да га је пронашла војска.

Наводно је у њему пронађен и ванземаљац, ког су научници испитали.

Ако вам овај сценарио звучи познато, то је због тога што личи на чувени случај "Розвел" који се догодио 1947. и када је наводно америчка војска оборила НЛО и извела аутопсију над погинулим ванземаљцем.

Упркос званичним објашњењима да је ријеч о тајном шпијунском балону који се спустио у Новом Мексику, Розвел интригира оне који вјерују у постојање ванземаљаца већ деценијама.

Слична прича из Русије везана је за некадашњу област Свердловск, а тај случај својевремено је добијао далеко више медијске пажње, у односу на "Розвел".

О наводном инциденту снимљен је и специјал ТНТ 1998. под називом "Тајни досијеи КГБ о НЛО" који је водио бивши "Џејмс Бонд", Роџер Мур.

У програму су приказани дијелови наводног обарања НЛО и неколико минута нечега што изгледа као аутопсија ванземаљца.

Већина "озбиљних" истраживача НЛО сматра цијели случај потпуном преваром.

Међутим, недавно је чувени Voice of Russia, који слуша више од 109 милиона људи у више од 160 земаља широм свијета, поново преносио причу о овом догађају.

Осим тога, руски информативни сајт Правда.ру сугерише да је група тамошњих научника недавно ступила у контакт са ванземаљцима.

Према писању Правде, пензионисани званичник Министарства одбране, Алексеј Савин открио је новинарима да је крајем осамдесетих, "група истраживача успјела да ступи у контакт са представницима друге цивилизације".

Зашто су наводни сусрети с ванземаљцима поново тема тамошњих водећих медија и шта је од свега тога истина, показаће вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана