Генијални изуми сакривени од јавности

Агенције
Генијални изуми сакривени од јавности

Поједини изуми генијалних научника могли су да побољшају живот човјечанства, али из непознатих разлога су једноставно сакривени од очију јавности.

Један од таквих изума је и Ворденклиф торањ Николе Тесле који је био његов покушај да снабдије читав свијет бесплатном енергијом користећи струју из Земљине јоносфере помоћу торњева који би бежично преносили струју широм свијета.

Међутим, Теслина лабораторија и опрема спаљене су заједно са интелектуалном својином, јер је постојала бојазан да струја неће моћи да се наплаћује.

Рејмонд Рајф успјешно је излијечио од рака неколико пацијената уз помоћ универзалног микроскопа, али након што је одбио да га уступи Америчкој медицинској асоцијацији, побјегао је у Мексико како би избјегао затвор, а тамо је и умро.

Вилхелм Рајх направио је уређај за разарање облака који би контролисао временске прилике, али владајућа елита зауставила је овај пројекат јер би се на овај начин могла искоријенити глад, а самим тим и контрола поробљавања људи.

Линус Полинг је заједно са Матијасом Ретом пронашао начин лијечења срчаних болести и то убризгавањем великих доза витамина Ц, али велике фармацеутске корпорације нису видјеле у овоме профит, па га нису подржале.

Стенли Мајер измислио је аутомобил који ради на воду, међутим, одбио је да прода права на њега и патент за милијарду долара, а убрзо је умро од тровања уранијумом и сматра се да његова смрт није била случајна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана