Фејсбук-рат на Official Emir Kusturica

Танјуг
Фејсбук-рат на Official Emir Kusturica

Београд - Обиљежавање 20 година од почетка рата у Сарајеву изазвало је јуче прави "интернет рат" на Фејсбук страници "Official Еmir Кusturica".

На том профилу око 14 сати постављена је фотографија наслона црвене столице - какве су данас чиниле "црвену линију" у знак сјећања на 11.541 жртву рата у граду - на којој се види наљепница "Земља порекла: Србија" и коментар: "У Сарајеву се обиљежава дан црвених столица, ја бих ово прокоментарисао као - Купујмо домаће".

До 23 сата, чак 788 чланова Фејсбука коментарисало је овај "пост", међу њима највише Бошњака који су "затрпали" страницу псовкама и увредама на рачун чувеног режисера Емира Кустурицу.

Око 15 сати, "Official Еmir  Kusturica" је узвратио новом, црно-бијелом фотографијом, очигледно начињеном у Сарајеву уочи рата, на којој Кустурица са групом глумаца и музичара држи антиратне пароле за јединствену, мултиетничку, секуларну БиХ. И тај "пост" коментарисан је на исти начин - чак 811 пута, уз више од 500 "лајкова".

"Фејсбук рат" је утихнуо нешто послије 23 сата, када су са профила "званични Кустурица" скинуте обе фотографије и постављен видео за пјесму "Пит бул теријер", коју Кустурица изводи са "Но смокинг оркестра".

У Сарајеву, Кустурици не могу да опросте што је "изабрао Србију", а његова иступања у јавности "прате у стопу" и редовно га "прозивају" у медијима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана