До 2045. људи ће постати бесмртни

Агенције
До 2045. људи ће постати бесмртни

Руски милијардер Дмитриј Ицков (32) представио је план како ће људе учинити бесмртнима и претворити их у Терминаторе

До 2045. Ицков планира да људска бића претворити у киборге – полуљуде, полумашине. Свој пројект назвао је Иницијатива 2045, а циљ му је да у идућих 30 година људске способности, памћења и мисли потпуно трансферише у компјутере. Процес је подјељен у четири фазе.  

У фази "Аватар А" до 2020. требало би да буде имплементирана технологија којом би човјек могао да контролише своју роботску реплику. Фаза "Аватар Б" требало би да буде завршена до 2025, а њени главни циљ је успјешна трансплантације људског мозга (послије смрти) у роботско тијело. Фаза "Аватар Ц" предвиђа пренос свег знања, памћења, особности и индивидуалности појединца у машину.  

До 2045. године требала би да буде финализирана и фаза "Аватар Д", којим би се људски живот свео на холограмски приказ који би контролисао један велики централни компјутер.  

"Вјерујемо да је то могуће и нужно како бисмо спријечили старење, па чак и смрт, и превладале темељне границе физичке и менталне способности, које сада ограничава физичко тијело", пише Ицков на својој интернетск страници. Ицков је послао писмо главном савјетнику УН-а Бан Ки-Муну тражећи од њега да подржи прелаз друштва на "неочовјечанство".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана