Да ли постоји живот послије смрти?

Агенције
Да ли постоји живот послије смрти?

Искуства оних који су доживјели клиничку смрт дијеле се у три групе.

Шта се догађа након смрти? Ово питање старо је колико и човјечанство, па не чуди што је предмет бројних научних истраживања.

Недавно је на Реддиту постављено исто питање, али онима који су доживјели и преживели клиничку смрт. Стигло је на стотине одговора и иако сваки од њих треба узети с дозом опреза, свеједно се могу подјелити у три категорије.

Има оних који нису осјетили ништа, затим су ту они који су видјели свијетлост и имали неку врсту контакта с неком другом особом или бићем, и на крају они који су могли да гледају шта се око њих дешава док су "мртви", али нису могли ништа да ураде.

Ово су нека од свједочанстава која су корисници објавили на Реддиту.

"Мало се сјећам вожње у колима хитне помоћи, али се уопште не сјећам свог тијела. Видио сам га како лежи и сјећам се да је тамо био љекар с косом боје зелене менте, али видео сам га тек тада, нисам га видио прије него што сам се онесвијестио. Дошао сам свијести три дана касније."

"Стајао сам на неком мјесту. Око мене је била магла и онда сам угледао свог најбољег пријатеља, с којим сам се у то вријеме свађао и нисмо се дружили. Дошао је из магле и рекао ми да не могу још да одем, да морам да наставим да покушавам да се одржим у животу и, ако му обећам да нећу одустати, да ће ме вратити. Обећао сам му, али без ријечи и истог тренутка сам се вратио."

"Колима хитне помоћи су ме возили у болницу и сјећам се да сам стајао са стране и посматрао себе и остале који су били са мном."

"Сјетио сам свега што сам доживио кад сам 'умро'. Није било свијетла или покојне родбине, нико ми није говорио да се вратим, али сам видио ствари које никако нисам могао да видим с мјеста гдје сам лежао. Сјећам се да сам говорио и био љут јер ми нико не одговара. Мајка ми је рекла да нисам ништа говорио, да сам био мртав."

"У једном тренутку сам био будан, гледао сам шта доктор ради и разговарао сам с њим. Одједном се огласио аларм и сви су почели да паниче. Све око мене постало је магловито, а потом се смрачило. Слиједеће чега се сјећам је да сам чуо да је доктор рекао 'Вратили смо га'."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана