Да ли је рјешена велика мистерија сусрета са НЛО?

Economist
Да ли је рјешена велика мистерија сусрета са НЛО?

Другог јула посвећени вjерници у теорије завjере и љубитељи неба славе Дан НЛО, годишњицу наводног пада летећег тањира у близини Розвела 1947.

 

Од тада је амерички Национални центрар за пријаву НЛО примио готово 90.000 позива оних који су наводно видели неидентификоване летеће објекте и то углавном у САД.

Испоставља се да "мали зелени" посjећују Земљу, баш у вријеме кад већина њених становника спава или ради.

Нарочито су "активни" петком увече, а стручњаци кажу да то објашњава много тога. Наиме, људи који излазе петком и воле да попију "коју чашицу више" имају веће шансе да ће им се учинити да виде неку натприродну појаву на небу, пише лист "Economist".

Међутим, новинар "The Atlantic-а, Дерек Томпсон се не слаже с тим закључком. Он указује да је повезаност између алкохола и виђења НЛО-а је мања него се чини. Јута, држава с најмањом конзумацијом пива, има већи проценат виђења НЛО-а него Сjеверна Каролина, држава с највећом конзумацијом пива. Вашингтон, држава у којој људи најчешће пријављују НЛО, је међу најслабијим потрошачима алкохола у САД.

Осим тога, каже Томпсон, логично је што људи не виде НЛО док раде или спавају јер тада нису свjесни ствари које се догађају напољу. Оно што Economist зове "сатима пијанчења" такође су сати у којима је највjеројатније да ћемо бити напољу и гледати свjетлост у контрасту с тамним небом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана