Да ли је ово нова вувузела?

Motherjones.com
Да ли је ово нова вувузела?

Прijе четири године вувузела је имала свој тренутак славе. Овај „инструмент мучења" све вриjеме се могао чути у позадини фудбалских утакмица. И док се публика испред телевизора жалила, званичници овогодишњег Свјетског првенства у фудбалу у Бразилу имали су другачију реакцију – жељели су своју вувузелу.

Упознајте цаџиролу. Овај музички инструмент, остаје да се види да ли ће бити и инструмент мучења, осмишљен је специјално за Свјетско првенство. У питању је пластични шејкер са држачима за прсте који је сертификован од стране Министарства спорта Бразила и FIFA-e као званични „произвођач буке" овогодишњег такмичења.

И док цаџирола прави љепши звук од вувузеле, дефинитивно није гласнија пошто је потребно њих 30.000 како би успијеле да створе исти звучни притисак као само једна вувузела.

Међутим, постоји само један проблем – нећете моћи да их користите на утакмицама. Бразил и FIFA драстично су подцијенили склоност публике да баца ствари на терен – у априлу 2013. године током једног меча фанови су добили бесплатне цаџироле, и највећи дио њих се за јако кратко вријеме нашао на терену на ком се играла утакмица.

Ово може бити озбиљан проблем, пошто овај „инструмент" озбиљно може повредити неке од омражених противничких играча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана