Да ли је ово најмлађи алкохоличар на свијету?

dnevnik.hr
Да ли је ово најмлађи алкохоличар на свијету?

С навршених тек годину дана, једногодишњи малишан Ченг Ченг пробао је бијело и црно вино и пиво. Данас тај кинески дјечак има две године и може да попије боцу пива без икаквих посљедица.

Ченг Ченг је наводно први пут пробао вино са навршених тек 10 мјесеци, кад му је његов отац дао да полиже штапиће за јело умочене у вино, преноси сајт Shanghaiist-com. Малишан није хтио да престане да сиса па је посегнуо и за чашом вина.

"Тад смо сви у породици помислили како би он могао пуно да попије кад одрасте", испричала је дјечакова тета Цаи.

Од тада је дјечаков интерес за алкохолом само растао, до те мјере да његови родитељи више не могу да изваде боцу алкохолног пића, а да дјечак не добије своју порцију истог. Дјечак одбија да пије млијеко, упркос томе што његова породица скрива алкохол по кући као што змија скрива ноге.

Ченг Ченг често зна да буде и гласан и да заплаче ако види да неко у кући пије и није помислио на њега у том смислу.

Прије неколико дана је оцу отео боцу пива и испио је до краја, што је шокиралу његову мајку и тету, које су му боцу одузеле ипак тек кад је већ била празна. Дјечак није давао знаке припитости након тога, а то истовремено брине и изненађује његову породицу.

Његова тета Цаи, међутим, истиче како дјечаку више неће давати алкохолна пића, јер породица страхује да би то могло да утиче на његов раст и развој. Мишљење љекара по том питању готово да и не треба истицати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана