Бразилски геолози пронашли Атлантиду?

Танјуг
Бразилски геолози пронашли Атлантиду?

Бразилски геолози изјавили су да су у јужном Атлантику, на 1.500 километара од обале, у висини Рија де Жанеира, пронашли стијену која би могла да буде дио Атлантиде, континента који је потонуо прије 100 милиона година, приликом раздвајања Африке и Јужне Америке.

Роберто Вентура Сантос, вођа тима стручњака Геолошке службе Бразила (CPRM), који је прије двије године, током анализе океанског дна, пронашао узорке гранита, стијене која се може наћи само на континенту, а не и у мору, казао је да би то могао да буде доказ о постојању древне Атлантиде.

"То би могла да буде бразилска Атлантида. Готово смо убјеђени у то, али потребно је да нашу хипотезу поткрепимо новим доказима", навео је он.

"Коначни научни налаз добићемо ове године након нових бушотина и анализа подводне стијене", објаснио је Вентура Сантос у изјави за лист Глобо.

Он је прецизирао да је прошлог мјесеца група истраживача из Бразила и Јапана обавила истраживање геолошког подморја дуж бразилске обале.

"На основу тих анализа, почели смо да увиђамо да је цијело то подручје могло да буде дио Атлантиде, континента који је нестао у мору прије више милиона година", истакао је Вентура Сантос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана