Бојазни “мушке” маме

Agencije
Бојазни “мушке” маме

ЛОНДОН - Мушкарац за кога се вјерује да је први у Великој Британији који је родио дијете изразио је страховање да ће његови родитељи жељети да га “преобрате” како би поново постао жена, јавиле су агенције.

Двадесетседмогодишњи мушкарац, који је рођен као жена, али је операцијама промијенио пол, родио је дјевојчицу у марту прошле године и признаје да је морао да се бори са забринутишћу породице.
Према његовим ријечима, родитељи су добро поднијели то што је био трудан, али је изразио забринутост да би могли да покушају да га врате на старо због “менталног стања” након рођења бебе.
- Мајка ми је већ рекла да ћу бити добра мајка, али ја сам узвратио да ћу бити добар отац. Она се навикла на то. Мрзим да се спорим са родитељима у вези са њиховим унучетом - рекао је он.
Међутим, он је открио да једна од његових тетака нема толико разумијевања и да жели да престане са глупостима и поново постане жена.
Он је рођен као жена, али у протеклих пет година живи као мушкарац. Легалним путем је промијенио име и пол и сада је на третману пријема хормона, али је донио одлуку да покуша да зачне са својим партнером, са којим је раскинуо и употријебио је своје јајне ћелије.
Зачео је након престанка узимања хормона који су деактивирали материцу и у марти прошле године родио је бебу. Сматра се да је његов случај четврти у свијету.
Он је желио да остане анониман, јер сматра да публицитет неће бити добар за кћерку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана