Беба рођена без капи крви

Агенције
Беба рођена без капи крви

Ирвин - Одмах по рођењу малена дјевојчица Хоуп Хуарез била је блиједа попут духа, а када су љекари у Ирвину покушали да јој изваде крв, успјели су да извуку само пар капи јер је новорођенче изгубило 80 одсто крви још у материци.

- Плакала је и љекари су је донијели код нас. Била је потпуно блиједа. Знао сам да нешто озбиљно није у реду када су јој боцнули стопало, а крв није излазила - рекао је отац дјевојчице Џош Хуарез.

Амерички љекари сматрају да је неколико часова прије рођења из тијела бебе исцурила сва крв.

- Вјероватно је изгубила 80 одсто крви или чак и више од тога - наводи неонатолог у Кајсер перманенте болници у Ирвину др Марилеа Нагајен. Након што су љекари урадили хитан порођај царским резом, једина нада да Хоп преживи била је трансфузија крви. Хоуп је преживјела фетално крварење док је била у материци. Једини забиљежен случај бебе која је преживјела такво стање био је 2012. у Великој Британији. Незнатан губитак крви догађа се у 98 одсто трудноћа.

- Не знамо шта је узрок. Некад то може да буде траума коју је мајка доживјела, некада је ријеч о спонтаном догађају, док се овакви случајеви дешавају и кад мајка током трудноће учествује у саобраћајној несрећи - каже Нагајен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана