Балтички НЛО је нацистичко тајно оружје? VIDEO

Tportal
Балтички НЛО је нацистичко тајно оружје? VIDEO

Бивши шведски морнарички официр и стручњак за II. свjетски рат Андерс Аутелус изјавио је да сонарни снимци указују да би тајанствени објекат снимљен на дну Балтичког мора могао бити дiо нацистичког система за борбу против подморница

Према Аутелусу, њемачка војска је у водама Балтика постављала жичане мреже које су збуњивале савезничке радаре и узроковале сударе њихових подморница. Снимљени НЛО би у том контексту могао бити сидро, односно база једног таквог уређаја који је требао да блокира британске и руске подморнице. Аутелус је за лист Expressen објаснио да су сличне структуре од бетона и челика градили и Британци.

“Ово је подручје било кључно за њемачку ратну машинерију јер је већина кугличних лежајева за њихове тенкове и камионе долазила оданде. Без њих, њемачка војска би стала. Овај уређај надилази све што је досад пронађено и представља важно војно откриће. Ова теорија би такође објаснила зашто опрема ронилаца не ради у његовој близини због дебелог бетона и челика од којих је саграђен”, објаснио је шведски стручњак.

Према његовом тумачењу, челичне мреже с временом је изгризла рђа, а за њом су остале рупе које се виде на снимцима тима Ocean X.

Ову идеју дијели и професионални ронилац Стефан Хогеборн, члан тима Ocean X. “То је добар кандидат за могуће рјешење ове мистерије. Објекат се налази тачно испод бродске руте. Вјероватно је страшно тежак”, рекао је Хогеборн.

Једини проблем у Аутелусовој теорији је величина снимљеног 'НЛО-а'. Наиме, величина мистериозног објекта на снимцима је око 70 метара, док су њемачка сидра за мреже углавном била пуно мања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана