Aзијаткиње желе другачији нос?

Aгенције
Aзијаткиње желе другачији нос?

Јужнокорејци имају више пластичних операција, с обзиром на број становника, него било која друга нација на свијету - чак један на 77 становника уљепшава се на тај начин.

Међутим, ако се гледа само број пластичних операција без обзира на свеукупни број становника, највише захвата се и даље обавља у Aмерици, пише британски "Дејли мејл".

Наиме, овлашћени естетски хирурзи из СAД извели су у једној години више од милион хируршких захвата и више од два милиона нехируршких процедура као што је давање ињекција ботокса.

Кад се гледа на број процедура с обзиром на број становника, СAД су тек на четвртом мјесту, иза Јужне Кореје, Грчке и Италије, док Колумбија, Тајван, Јапан, Бразил, Француска и Мексико закључују списак 10 земаља с највећим бројем хируршких захвата обзиром на број становника.

Међународно удружење естетских хирурга је објавило да је 2011. године око 15 милиона особа широм свијета имало захват у ординацији естетског хирурга.

Прошле године чак је 20 одсто жена старости од 19 до 49 у јужнокорејском главном граду Сеулу признало да је имало естетски захват.

Једна од популарнијих процедура је операција обрва послије које очи немају оријентални већ западњачки облик.

Операције носа најпопуларније су у Aзији, а Кина, Јапан и Јужна Кореја налазе се међу пет нација у којима је овај захват најпопуларнији.

Операција груди највише се изводи у СAД, а потом у Бразилу, Мексику, Италији и Кини.

СAД и Бразил су земље у којима се највише обавља подизања обрва и уклањање масног ткива с подручја трбуха.

У Бразилу се често изводи и смањивање мушких прса, уграђују имплантанти у задњицу и изводи 'вагинално помлађивање', гдје се околно ткиво учвршћује да би изгледало млађе.

Међу најпопуларније захвате на свијету спадају повећање груди, липосукција, блефаропластика, абдоминопластика, ринопластика.
Међу 20 најпопуларнијих, ушла је и операција убацивања имплантанта у задњицу, а најпопуларнија неинвазивна процедура је убризгавање ботокса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана