Азгардијци - Свемирска нација са великим плановима

Срна
Азгардијци - Свемирска нација са великим плановима

Хонг Конг - "Азгардијци" су нова свемирска нација, која намјерава да пошаље сателит са именима својих чланова у свемир, те да изгради велику станицу у орбити Земље.

Представници "азгардијске нације", како себе називају, одржали су конференцију за новинаре у Хонг Конгу и најавили да ће ове јесени лансирати свој први сателит "Азгардија један".


Мали сателит биће лансиран помоћу летјелице "Орбитал АТК Кyгнус". Ријеч је о "хард драјву" од 512 гигабајта, који ће орбитирати око Земље пет година, пише "ИФЛ сајенс".

Људи који су се преко интернета пријавили како би се придружили свемирској нацији "Азгардијци" моћи ће да пошаљу податке на мали сателит.

Из "Азгардије" тврде да ће провјеравати све податке прије него што их пошаљу. Свака особа може послати до 300 килобајта на сателит.

Игор Асхурбеyли, шеф пројекта, тврди да су ово "историјски дани", јер ће имена чланова и њихови подаци заувијек остати у меморији новог свемирског човјечанства, пошто ће бити реинсталирани у сваки нови "Азгардијин" сателит.

"Азгардијци" намјеравају да у будућности направе модерну свемирску станицу прстеноликог изгледа.

За шест мјесеци планирају да оформе "Парламент Азгардије".

Представили су и "национални календар" са три празника. Ријеч је од Дану националног јединства /18. јун/, "Азгардијином" рођендану /12. јун/ и "Дану године" /1. децебар/.

Свако ко жели може да се пријави за "посланика Азгардије", јер је отворено још неколико мјеста. Све што треба да се уради прије тога јесте да кандидат прикупи око 10.000 фанова на нету.

"Азгардијци" ће од 18. јуна моћи да гласају за "устав нације, заставу и химну".

Свако ко жели да гласа мора се регистровати за држављанина на веб-страници "Азгардије".

У овој свемирској нацији тврде да имају око 190.000 регистрованих држављана из 200 земаља, те су по томе 185. држава по броју становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана