Апсолутно чиста вода нема добар окус

Aгенције
Апсолутно чиста вода нема добар окус

Када људи кажу да вода има добар окус, то значи да је њен окус веома сличан њиховој пљувачки.

Када пробате воду, ви упоређујете њен окус са пљувачком у вашим устима, а пљувачка у вашим устима је слана", казао је Гари Бурлингејм, који надгледа квалитет воде у Филаделфији.

Пљувачка штити од бактерија, влажи храну, помаже у изговарању одређених ријечи и даје нам до знања када пијемо нешто лоше.

Уколико се вода потпуно очисти она постаје неподобна за конзумирање. У свијету електронике, произвођачи из воде извлаче све минерале, отопљени гас и честице нечистоће. Резултат је вода која се назива ултрачистом. Ова вода се користи за чишћење осјетљиве опреме, као што су полупроводници који се налазе у компјутерским микрочиповима.

Вода има благо негативно наелектрисање, што значи да је добра за отапање или раздвајање других молекула. Када се вода налази у ултрачистом стању, она је онда чистач који упија и најмање честице нечисточе.

Уколико би човјек попио ултрачисту воду, оног тренутка када би дотакла његове усне, та вода би почела извлачити минерале из пљувачке.

"Људска уста траже калиј, магнезиј и друге минерале. Људска уста имају начин на који нам говоре да им то недостаје", рекао је Артур вон Веисенбергер, професионални дегустатор воде.

На сву срећу, чиста вода се ријетко може наћи у природи. Вода се константно креће и пролази кроз стијене и земљу, гдје сакупља минерале и хемикалије потребне људском тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана