Америка је одлучила - Сирене не постоје

Танјуг
Америка је одлучила - Сирене не постоје

Америчке власти су недавно биле принуђене да објаве саопштење у којем негирају да имају било каквих доказа о постојању сирена, митских бића са главом жене и тијелом рибе.

Како преноси BBC, Америчка океанска служба, једна од научних агенција америчке владе, издала је необично саопштење након ТВ емисије посвећене овим бајковитим створењима за коју су многи гледаоци поверовали да је ријеч о документарцу.

"Докази о морским хуманоидима никада нису пронађени", истиче се у саопштењу које је постављено на сајту агенције.

Слике и приче о сиренама појављују се кроз историју у митологији и умјетности народа широм свијета, од Хомерове "Одисеје" до усмених легенди аустралијских Абориџина, објашњава Америчка океанска служба.

Представница агенције Керол Кевена објаснила је за BBC да су у писању саопштења коришћени постојећи писани извори, с обзиром да океанска служба нема никакав "научни програм о сиренама".

Она је навела да су најмање двије особе писале агенцији тражећи више информација о митским створењима након што је у мају емитована емисија "Сирене: пронађено тијело" на каналу "Анимал планет" који углавном приказује документарне филмове о животињама.

Премда чиста фиксија, емисија је због начина на који је снимљена и презентована довела дио гледалаца у заблуду да се ради и едукативном програму, саопштила је ТВ мрежа Дискавери којој припада канал "Анимал планет".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана